Om att skriva

Hur mycket ”ska” man skriva?

Att man ska skriva varje dag om man vill utvecklas är ju ingen nyhet. För att lära sig något behöver man göra detta ofta. Jovisst! Men hur mycket ska man skriva för att bli bra? Det räcker inte bara med att skriva en massa, tänker jag. Man behöver input utifrån också. Vem ska ge det? Vänner, släkt, partners? För mig har skrivarkurser med gruppdeltagares feedback varit riktigt bra.

Men tillbaka till det här med hur mycket man ”ska” skriva. För att ha något att visa upp för granskning och kommentarer måste man ju först skriva en massa för att lära sig och känna sig säker. Själv kan jag vid gott flyt skriva uppemot 1500 ord på en timme. Har inte fört noggrann statistik över detta utan det är snarare en glad upptäckt jag gjort på vägen. (Tyvärr är inte flytet alltid så gott…)

Antalet ord som ”ska” skrivas tänker jag är olika för olika personer. Rekommendationerna ligger på allt från tusen ord per dag till flera tusen. Värsta exemplet jag stött på hittills är författaren Rachel Aaron som uppger att hon skriver 10 000 ord per dag. Läs gärna artikeln om du vill veta hur hon gjorde:

http://www.sfwa.org/2011/12/guest-post-how-i-went-from-writing-2000-words-a-day-to-10000-words-a-day/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.