Om att leva, Om att skriva

Att prata om det jag älskar

Jag har ju skrivit i en herrans massa år, sedan jag lärde mig skriva helt enkelt. Ändå har nog inte så många förstått att jag skriver. Mina föräldrar märkte förstås att det alltid fanns en penna och en tom bok i händerna. Av vännerna var det få som visste, utan att förstå hur viktigt det var tror jag. Sedan har nog skrivkurserna avslöjat mig.

Så jag har skrivit en massa… Men mer i hemlighet. Jag har inte pratat om det. Sagt att det är bra att kunna hantera språket, att det är bra att kunna formulera sig, att jag lär mig eftersom jag har en del skrivuppgifter för jobbet. När jag kanske borde ha sagt att det är när jag skriver som jag trivs och  mår bra och vill bli ännu bättre. För än är det inte bra nog.

Träffar ibland personer som inför främmande människor kan säga att ”jag håller minsann på med att skriva en deckare, en barnbok, en biografi” osv helt öppet. Om någon anar mitt intresse och frågar blir jag ställd, mumlar att det är alltid roligt att utvecklas och vet knappt vad jag ska säga när de frågar om vad jag skriver… Vad händer? Jag skriver bra, jag älskar att skriva… Varför är det så svårt att prata om det? Att skriva om det går ju uppenbarligen;-)

Skrivandet har länge varit bara mitt. En del vänner har brustit ut i ”men varför skriver du inte en bok, när du ändå skriver så mycket?!” Men det är ju det jag gör. Jag kan bara inte prata om det. Kanske försvinner magin och berättelsen då? Flera författare har sagt det att först när de känner sig klara med sitt manus, då kan de prata om det … Och dit är en bit kvar, så till dess får ni nöja er med att jag skriver och att det just nu handlar om tonåringar för tonåringar. Men sen får ni veta mer. Den som väntar på nåt gott…. förhoppningsvis.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.