Böcker

”Jag saknar dig, jag saknar dig!”

Jag saknar dig, jag saknar dig! Av Peter Pohl och Kinna Gieth har några år på nacken. Den utgavs första gången 1992 men det märks nästan inte alls i berättelsen att den är tjugo är gammal.

Jag saknar dig, jag saknar dig! handlar om de fjortonåriga tvillingsystrarna Cilla och Tina. Cilla blir påkörd och dör. Kvar finns Tina, ensam och halv. Boken handlar om sorgen, om att leva, om att vara tonåring och smärtan det kan innebära i sig.

Språket tog en stund att vänja sig vid. Det har en berättande ton, utifrån Tina som tredje-person-perspektiv men växlar också till Tina som jag-perspektiv vid några tillfällen.  Och så finns den allvetande berättartonen med… (Hm… Är inte bäst på vad dessa perspektiv heter.) Men oavsett berättarröst fick jag vänja mig vid den här tekniken och det gjorde läsningen lite klumpig, utan att ha ett bättre ord för det. Att perspektivet förändras har sina anledningar och skapar viss dynamik.

Berättelsen kan hjälpa en att förstå sorg (egen och andras) och beskriver hur det kan vara att mista någon för tidigt och oväntat. Helt klart intressant och värd en genomläsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.