Böcker

Sjutton år och skitsnygg – Emma Granholm

Emma GranholmSjutton år och skitsnygg är Emma Granholms senaste ungdomsbok. Den handlar om Felix, som är sjutton år och skitsnygg. Han är killen alla tjejer vill ha och som alla killar vill vara. Felix är kung. Inget kan rubba hans rike bestående av flickvännen Alexa och hennes kompisar Suss och Diana.

Trodde han ja.

Zäta dyker upp. Ingen vet varifrån. Men han vill ta över kronan och kungadömet. Felix vet inte vad han ska göra och ser sig förlora mark och makt. Allt han kämpat för att bygga upp håller på att rasa. Hur ska han behålla sin position, sin flickvän och den respekt  han kämpat för att få? Under några veckor innan de ska börja ettan på gymnasiet ställs Felix och tjejernas värld på ända.

Titeln Sjutton år och skitsnygg är kaxig, precis som Felix. Tonen i boken är lätt kaxig, snabb, och drivet ligger bla  i en spännande ovisshet kring vem Zäta är. Zäta som manipulerar sig in i det lilla gänget, uppenbart med en dold agenda. Uppenbar för Felix men dold för tjejerna. Under resan upptäcker Felix saker om sig själv och sidor han inte gillar då Zäta blir hans spegel, men med en djupare spegelbild än Felix anat.

Kul med böcker man inte vill lägga undan. Och roligt när man upptäcker författare som gett ut flera innan så att man förhoppningsvis får lite go´läsning att ägna sig åt. För gissa om jag kommer läsa Granholms andra tre nu. 😉 Rekommenderas!

 

3 reaktioner till “Sjutton år och skitsnygg – Emma Granholm”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.