Böcker, Om att läsa

Simon och Sophie – Emma Granholm

Emma GranholmSimon och Sophie är Emma Granholms debutbok. Den handlar om Simon och Sophie som är femton år och går i samma klass. Sophie är klassens, och skolans, populäraste, snyggaste och tuffaste tjej. Simon är killen hon och hennes vänner mobbar. Han är lång, tanig och har bara en kompis. Han gör allt han kan för att undvika Sophie som förpestar hans vardag med sina kommentarer och pikar. När Sophie flyttar in hos sin pappa som är granne med Simon stöter de på varandra allt som oftast. På påsklovet befinner sig plötsligt Sophie i Simons rum. Han fattar inte hur hon hamnade där. Det blir början på en annorlunda relation.

Emma Granholm har skrivit på ett lättsmält sätt om de två tonåringarnas vardag, tankar och känslor. Hon växlar perspektiv mellan de två huvudpersonerna dels kapitelvis, dels styckevis. Dessutom använder hon en del av kringpersonernas perspektiv. Det gör att man får ta del av vad de tycker om varandra, andra på skolan och sig själva om vartannat. Ibland lite snabba växlingar så det gäller att hänga med.

Det var lätt att tycka om huvudpersonerna Simon och Sophie trots deras fel och brister och det var lätt att sätta sig in i deras situation. Texten flöt obehindrat – boken var avklarad på några få timmar under gårdagskvällen! Rekommenderas för den som vill ha skön lättsmält underhållning där man ibland får hålla andan och för det mesta bara ler.

 

En reaktion till “Simon och Sophie – Emma Granholm”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.