Om att skriva

Några tankar till om synopsis

Att skriva synopsis är nytt för mig. En del författare använder sig av den här metoden, att lägga ut sin roman i synopsisform innan de skriver. Alla andra gånger jag skrivit har jag haft en känsla, en tanke och en idé. Jag har haft ett antal scener som jag velat ha med och minst en karaktär som jag blivit bästis med (dvs känt utan och innan) och velat skriva dennes liv.  Jag har känt ett ansvar för att historian måste berättas… Låter kanske flummigt? Nåväl.

Berättelsen har ibland styrt mig, jag har följt flowet och bara skrivit. Men jag har alltid vetat vart jag velat med mina karaktärer och deras berättelse. Ändå har jag inte skrivit ner något i ett synopsisformat.

Och nu, när jag skriver en synopsis för att söka en kurs, beskriver jag en redan färdig berättelse. Jag har skrivit den en gång. Nu vill jag göra den färdig. Andra berättelser står på kö. Det känns som att jag inte kan ta itu med dem förrän den här blir klar. Klar, lika med redo att skicka till förlag. Det känns förbaskat avlägset.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.