Böcker

”En lycksökares historia” Richard Mason

En lycksökares historiaEn lycksökares historia handlar om unge Piet Barol som tar tjänst i en överklassfamilj i Amsterdam. Hans uppdrag är att vara lärare åt familjens 10-årige son, en pojke som inte gått ur huset på flera år. Barol ser tjänsten som en väg till lycka och rikedom och utger sig för att vara mer världsvan än vad han egentligen är. Till hjälp har han sin charm, sitt utseende och sin musikalitet. Med detta tjusar och förför han både kvinnor och män.

Detaljerna och historiken gör En lycksökarens historia levande och intressant. Den utspelar sig år 1907 och flera tidsmarkörer finns med. Till exempel innehåller den; ekonomiska bekymmer, Hotell Plaza i New York, kvinnans första steg till frigörelse, spekulationer om ett närstående krig, lyxfartyg som förflyttar de rika och fattiga över världens hav och ”moderna” bekvämligheter som inomhustoaletter och bilar. Inslag som gör att jag förs 100 år tillbaka i tiden.

Richard Masons En lycksökares historia håller stilen med ett mjukt tempo. En behaglig och avkopplande läsning helt enkelt. Rekommenderas.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.