Om att leva, Om att skriva

Antagen – men är det rätt?

Fick ett brev från en folkhögskola om att jag är antagen till deras manusskrivarkurs. Jättekul! Men… Jag vet vet inte om det är den kursen jag vill gå. Har sedan ett tag haft siktet på en annan manuskurs på en annan folkhögskola, också på distans.

Kurserna skiljer sig åt. Den ena är en termin, den andra två. Den ena fokuserar på manusskrivandet, den andra blandar med övningar.

Vill jag skriva under en längre tid, och arbeta mer med skrivövningar? Eller vill jag skriva under en kortare tid och fokusera enbart på det manus jag vill arbeta med? Jag har ju gått ett antal skrivarkurser tidigare och gjort rätt många övningar under åren. Å andra sidan är det aldrig fel att öva på att skriva.

Kanske är det tidsaspekten som ska avgöra. Kort eller lång, en termin eller två.

Fast, tänk om jag inte kommer in. Jag har ju inte fått besked från den kortare kursen än. Och de kanske inte skickar besked förrän efter att jag ska ha anmält intresse eller ej för platsen jag fått.

Vill inte säga ja till en plats som jag sedan eventuellt tackar nej till, det känns inte rätt. Om jag ber snällt kanske jag kan få besked från den korta kursen i förväg… Hm… Fortsättning följer.

 

2 reaktioner till “Antagen – men är det rätt?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.