Böcker

”Mellan dig och dig” Katarina Kieri

Mellan dig och digMellan dig och dig handlar om Tora och när hennes vardag sakta byts mot något nytt. Ivars mur verkar mer ogenomtränglig än någonsin och hon förstår inte vad som händer. Pappa och mamma tycker att hon borde ha fler vänner än Ivar, och de undrar om han kanske är henne pojkvän. Om det ändå varit så! tänker Tora.

På samma gång som Ivar glider undan kommer bibliotekarien närmre. Han vill ordna en fri scen i skolan, på kulturnatta. Tora tycker att han är lite knäpp, men dras in i hans iver. Hon borde kanske uppträda med en dikt. En dikt hon vill läsa för hans skull.

I förorten där Tora bor med klasskompisen Larisa som stal hennes bästa vän Jonna när de gick i andra klass, händer något på en hundpromenad. Är det en vänskap som tar fart mellan Larisa och Tora? Och vad är Jonnas problem? Förtroenden som skapar avstånd till en vänskap och närhet till en annan.

Katarina Kieris Mellan dig och dig är skriven med en mjuk skärpa, en poetisk rak ton och med ett tydligt språk som fick mig att önska att jag skriver som hon. Jag sträckläste och önskade att berättelsen inte skulle ta slut. Rekommenderas verkligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.