Om att skriva

Förlorade och bevarade berättelser

Redan när jag lärde mig skriva började jag berätta små historier. Jag har sparade knapphändigt skrivna berättelser från en tid när orden fortfarande var svåra att forma med en penna mellan ovana fingrar.

Sedan kom åren när jag fyllde collegieblocken fulla, sida upp och sida ner. Hittade favoritpennor och inga andra dög. Fick en valk på långfingret som finns kvar än. Fast nuförtiden skriver jag aldrig för hand. Bara på dator. Det har gjort att jag förlorat mina berättelser in i tekniken. De ligger på disketter och på hårddiskar som sedan länge dött.

Som tur är finns historierna kvar i huvudet. Det tråkiga är att jag missar steg i utvecklingen. Hur jag skrev när jag var barn och tonåring vet jag ju. De historierna ligger i en låda, lätta att ta fram. Å andra sidan blev det inte så mycket skrivande under flera unga vuxenår av olika anledningar. Produktiviteten och kreativiteten tappades bort ett tag.

Berättelser som inte är bevarade på papper eller i små tekniska under som man stoppar in i datorn finns trots allt kvar. Det gäller bara att ta bättre vara på dem när jag skriver dem nästa gång.

 

2 reaktioner till “Förlorade och bevarade berättelser”

  1. Samma här. Sparade oxå på ”fel” ställen men m turen att ha skrivit ut nästan allt… Hoppas du kan ”återskriva”dina berättelser.
    /Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.