Om att skriva

Skriva nytt och skapa karaktär

Jag längtar efter att skriva nytt. Nu när jag går manusskrivarkursen arbetar jag med en text som jag redan har. Den behöver arbetas med och längre fram vet jag att jag behöver skriva nytt, fylla i luckor och så vidare. Än så länge har jag bara kommit några sidor. Jag har en och en halv vecka på mig tills inlämning. Då ska 20 sidor in.

De första 20 sidorna är viktiga. Här ska jag sätta prägel på hur hela berättelsen ska vara. Ursprungligen har min ena huvudperson varit på ett visst sätt, men jag vill göra henne mer levande. Inte bara som karaktär utan som person. Det är hon värd och det tror jag kan göra storyn bättre. Samtidigt slåss hon med sina ursprungliga karaktärs personlighet, den jag känner så väl sedan flera år tillbaka. Den här nya tjejen, hon och jag vi tar några stapplande steg tillsammans nu. Steg på en väg som visserligen är bekant, men det är nya ben som bär.

Det där med 20 sidor till första inlämning är inget tvång, och jag skriver hellre färre bra sidor till första inlämningen, än skickar in något jag inte är nöjd med. Tanken är ju att få så bra feedback som möjligt på det jag skriver, utifrån just att jag har skrivit så gott jag kan. Å andra sidan, är det först längre in i berättelsen som jag får möjlighet att skriva nytt, så desto snabbare jag tar mig dit, desto större borde skrivglädjen bli. Får se hur det utvecklar sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.