Böcker

”Crossed” – Ally Condie

CrossedCrossed av Ally Condie är fortsättningen på Matched som jag läste för ett tag sedan. En framtidshistoria om ett samhälle där allting styrs av myndigheterna; vad man läser, lyssnar på och vem man blir tillsammans med.

I fortsättningen, utan att avslöja för mycket, söker Cassie efter den unge man hon tror sig älska. Han som samhället inte valt åt henne, utan som hennes hjärta valt. Ky befinner sig långt bort från henne och han söker efter överlevnad. Han, precis som Cassie, väljer att fly för att söka något han tror han kan vara viktigt samtidigt som han månar om att hon ska kunna följa i hans spår.

Jag vill inte säga för mycket om innehållet, men här finns också Xander som är Cassies matchning, den som myndigheterna valt åt henne. Hans roll är inte stor i boken men nog så viktig. Precis som i första boken målas ett otäckt samhälle upp där myndigheterna styr över allt och alla. Ally Condie skriver med ett lugnt tempo och har en säker stil. Det är lätt att läsa och jag vill veta vad som ska hända. Det går inte att förutse handlingen trots att jag trodde att jag visste vilken riktning den skulle ta. Sådant gillar jag, när det oväntade tar över.

 

En reaktion till “”Crossed” – Ally Condie”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.