Om att leva

Eviga undvikanden

Jag vet att jag borde plugga, men istället läser jag en bok som jag inte måste läsa (fast den har lite med litteraturkursen att göra så det kan väl vara okej…). Det närmar sig tenta. Två delkurser avslutas inom de närmsta två veckorna.

Så med boken färdigläst nu på förmiddagen är det dags att plocka fram svenskaböckerna. Jag har lyckats undvika att skriva en recension på boken till bloggen. Det kan jag göra ikväll eller imorgon, för att ägna den mer vakna dagtiden åt att studera. Jag pluggar bäst på för- och eftermiddag och är inget bra på att få in ny info i huvudet på kvällarna. Att studera på natten existerar inte i min värld.

Men eftersom det är seriöst pluggande som krävs inför tenta blir också det undvikande beteendet mer seriöst. Att vika tvätt kan vara en godtagbar anledning i vanliga plugg-undvikande-situationer, men när tenta närmar sig då är det tankar på bakning som poppar upp. Kokostoppar, bountykaka eller kanske bröd?

Att blogga är också en del av undvikandet, men det har åtminstone med skrivande att göra, så det mildrar mitt undvikande, en aning i alla fall.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.