Om att läsa

Bokjerka om lässvackor – mitt fel, eller bokens?

Annikas bokjerkaDen här helgens bokbloggsjerka från Annika handlar om lässvackor. Hur tar man sig ur dem?

Lässvackor drabbas jag av rätt ofta, men jag har nog inte tänkt på dem som svackor. Mer som att jag inte har rätt bok till hands. Jag kan ha en bok men den passar inte just då. Kan detta vara en lässvacka? Ska jag skylla på boken, eller på mig själv? Såhär ungefär: Nej, det är inte den det är fel på, det är mig. Jag är inte redo just nu. Har just avslutat en bok och separationen var svår för jag hade verkligen lagt ner själ och hjärta i läsningen. Att redan nu gå in i något seriöst… Jag är inte redo. Tyvärr.

Hur tar jag mig ur dessa ”lässvackor”? Det bästa är att ha några böcker hemma som jag vill läsa, så slipper jag leta ny litteratur. Att läsa ”på uppdrag” är också bra. Som till bokcirkeln eller till barn- & ungdomslitteraturkursen jag går. Lässvackor, och skrivsvackor, tror jag löses på samma sätt. Det är bara att sätta sig, börja läsa/skriva och inte ge upp för tidigt. Det lossnar. Och om inte. Några sidor är bättre än inga sidor alls.

 

6 reaktioner till “Bokjerka om lässvackor – mitt fel, eller bokens?”

  1. Ja, att läsa på uppdrag kan vara bra för att komma igång igen. Fördelen med att plugga litteratur är att det nästan alltid finns någon bok som måste läsas, så då riskerar man inte att fastna allt för mycket i den där svackan 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.