Om att läsa

Läsning: en kreativ process på flera plan

Läsning pågår. Läser fyra böcker parallellt just nu. Det bara råkade bli så att jag idag påbörjade två nya fast jag redan läser två andra. Den ena passade perfekt i väskan när jag skulle in till stan och den andra hade så fint omslag, och jag har kikat på den riktigt länge, men då har den inte varit så snygg som nu, och dessutom var det kallt ute och inne i bokhandeln var det varmt och när jag ändå var där och impades av nytt fint omslag så varför inte?

Förutom dessa är det tredje delen efter Guldkompassen som läses, och som vanligt Game of thrones-serien. (Den serien har en tendens att aldrig ta slut för mig…)

Läsningen sammanfaller även med att skrivandet tar fart. Antar att läslust och skrivlust är två olika kreativa processer som går hand in hand. Har märkt det tidigare att när det ena flyter, ja då flyter även det andra. Ska nu bara försöka föra över denna kreativa process till skapandet av en hemtenta. Deadline om en vecka och det börjar bli dags att sätta igång. Hur ska jag lyckas undvika mina fyra böcker?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.