Om att leva

Påsk, plugg och annat

Påsk och plugg. Tänker att jag ska ägna några timmar varje dag åt att lära mig satsdelar, ordklasser och att göra satsscheman. Har en hel del termer och begrepp att lära mig också, men inbillar mig att de är lättare än det mer praktiska utskrivandet av vad meningarna är uppbyggda av för olika delar.

Skriva får komma i andra hand. Läsandet också. Som tur är har vi bara en bok i litteraturkursen och det är ett seriealbum, eller som det står i litteraturlistan: grafisk roman. Tjusigt;-) Ska bli kul att läsa i serieformatet. Har inte läst serier sedan jag läste Tintin när jag var typ 10 år. Under åren har det blivit några Kalle och Hobbe ibland, men de består mer av strippar.  Vi har även i uppgift att titta på X-men First Class. Den är bra! Lite otippat att få titta på en film i en litteraturkurs men det tycker jag bara är roligt och att det ska bli  intressant att jämföra en film och en grafisk roman.

Och annat än plugg ska också hinnas med. Påskbio och påskmiddag till exempel. Och bara för att det görs under påsken heter det så klart något med påsk. Jag ska alltså även påskstäda, påskhandla och påskfika:-)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.