Frågor, Om att läsa

Bokbloggsjerka – Bladvändare

Annikas bokjerkaDen här helgen frågar Annika oss i Bokbloggsjerkan vad vi har för bladvändarfavoriter.

Kan du ge tips på en bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig? Om du kan får du gärna ge förslag på en bok inom så många genrer som möjligt, men det är absolut inte ett krav för att vara med i jerkan. Förslag på en bok är lika välkommet som förslag på tio!

När jag snabbt tänker över vilken sorts böcker som får mig att inte vilja sluta har de flesta varit ungdomsböcker. Harry Potter till exempel, speciellt de senare böckerna. Twilight, dvs första boken i serien då de senare var aningens svårare att ta sig igenom. Jag hade svårt att lägga ifrån mig Sjutton år och skitsnygg av Emma Granholm, en författare jag upptäckte i höstas och blev mycket förtjust i. Om jag tänker på litteratur som är riktad mot en lite mer vuxen målgrupp har flera av Marian Keyes böcker varit riktiga bladvändare, t.ex. This Charming Man.

 

20 reaktioner till “Bokbloggsjerka – Bladvändare”

 1. Så har det även varit för mig, att det är flest ungdomsböcker som får mig att inte vilja släppa taget om dem. Både Harry Potter och Twilight är en favorit hos mig 🙂

 2. Många tips om dem, med rätta för de är ju jättesvåra att lägga ned =) This Charming Man känner jag inte till men borde kanske kolla upp!

  1. Den heter ju En förtjusande man på svenska (såg att Monika också nämnde det) och har en lite oväntad tvist som är värd att vänta på. Jag hade iaf inte listat ut den innan:-)

 3. This charming man (eller En förtjusande man på svenska) är nog faktiskt den jag gillat minst av Keyes böcker. Den var alldeles för utdragen för mig, men jag tyckte om den ändå 🙂

  1. Utdragenheten du nämner känner jag igen, men den fick mig bara att ännu mer envist vilja komma vidare för att få veta vad som hände och hade hänt. En av mina icke-favoriter av Keyes är Oväntat besök Star Street, som jag inte ens läst klart… Jag borde kanske det, eller?

   1. Oväntat besök på Star street har jag inte läst, men köpte den på bokrean. Trots att jag hört en del dåligt om den 🙂

  1. Gillar att återvända till böcker då man hittar så mycket nytt och gör andra upplevelser då. Får se om det blir tid för den i sommar för den är ju väl värd att läsas igen.

 4. Ah, ungdomsböcker var en till genre att lägga till som sträckläsargenre, har kommit fram till att även deckare och andra spännande böcker är sträckläsare av naturen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.