Om att läsa, Om att leva

Bokbloggsjerka – Reslustskapande titlar

Annikas bokjerkaDen här helgen handlar Annikas bokbloggsjerka om vilka titlar eller författare som får oss att vilja resa.

”Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?”

Eftersom jag gillar ungdomslitteratur kom jag att tänka på två böcker i den genren som fått mig att vilja resa. De fick mig dessutom att vilja resa i tiden.  Jag ville bli tjugo igen och kasta mig ut, en väska på ryggen och inte riktigt veta vart stegen skulle leda. Inte för att jag är äventyrlig av mig, inte alls. Men att få testa det där, med att ge sig av. Möjligheten finns fortfarande,  jag är bara inte tjugo längre… Vilka två böcker fick mig att vilja det här då?

Systrar i jeans, av Ann Brashares. Om fyra vänner som spenderar sitt sommarlov på olika sätt. Jag ville vara Lena som åker till Grekland och hälsar på sin släkt över sommaren:)

Only väg is upp, av Emmy Abrahamsson, där huvudpersonen åker till London för att söka in till en känd teaterskola. Under tiden hon gör auditions söker hon jobb och boende.

Grekland på sommaren är ett fantastiskt land, varmt fint vatten, trevliga människor och ljumma kvällar, medan London står för sight-seeing, shopping och musikaler. Två olika platser men lika underbara på sitt sätt.

 

8 reaktioner till “Bokbloggsjerka – Reslustskapande titlar”

  1. Grekland är verkligen ett underbart land att besöka och jag tycker att Ann Brashares fångar den känslan av värme och glädje på ett bra sätt 🙂

  2. Både systrar i jeans och Grekland är stora favoriter 🙂
    Eller ja, systrar i jeans var ju ett tag sedan jag läste men var iaf en favorit då.
    Och London, ja London är ju alltid London..

  3. Jag kan inte annat än hålla med Carro här. Annars är jag inte så förtjust i storstäder, men London är alltid London 🙂

  4. Du påminde mig om ungdomsböcker och mina tankar i det här sammanhanget gick till Cherry Ames som reste runt och jobbade som sjuksköterska. Precis så drömde jag om att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.