Frågor, Om att läsa

Bokbloggsjerka om bokens favoritformat

Annikas bokjerkaDå är det helg och Annika frågar oss i bokbloggsjerkan i vilket format vi föredrar våra böcker.

Eftersom jag fortfarande inte läser böcker digitalt, fastän jag testat i mobilen och inte gillade det lilla formatet, så är det de analoga sättet som gäller för mig. Eller vad jag nu ska kalla pappersvarianterna. Av dem i papper fördrar jag pocket, så länge de inte är för tjocka.

Att lyssna på böcker har inte heller tilltalat mig, eftersom att lyssna på högläsning tar sådan tid. Att läsa själv går ju betydligt snabbare, vilket ju innebär att jag fortare får reda på vad som händer och snabbare kan gå vidare till nästa bok som lockar.

 

15 reaktioner till “Bokbloggsjerka om bokens favoritformat”

  1. Ljudboken har sin egen nisch nämligen för de tillfällen man inte kan ha en bok för ögonen men inte använder tillräckligt av hjärnan för att vara fullt sysselsatt… perfekt t.ex. när man kör bil långa sträckor eller t.ex. när man åker Vasaloppet o dyl.
    Men i övrigt håller jag med!

    1. Jag har inte haft några sådana tillfällen där ljudboken fått komma till sin rätt i så fall, utan har bara lyssnat hemma… Men i sommar ska jag bila till Norrland så då blir det ljudbokslyssning:)

  2. Jag lyssnar mest på ljudböcker som jag har haft ståendes lääänge i bokhyllan och nog inte skulle få ”läst” annars på flera år 😛

  3. Jag har också svårt för ljudböcker eftersom det går så långsamt att jag blir tokig. Dessutom tappar jag fokus och börjar tänka på annat.

    Jag gillade inte heller e-böcker i mobilen först, men sedan hittade jag några korta, rappa böcker som passade perfekt i det formatet och sedan blev jag fast!

  4. Men äntligen några som tycker som jag! Jag fixar inte heller ljudböcker just pga tempot men när jag säger detta så tittar folk väldigt konstigt på mig och säger ”ja men med RÄTT uppläsare så…”. Men jag orkar faktiskt inte leta rätt på den där rätta uppläsaren när jag vet att jag själv läser mycket bättre själv (ok, kanske inte när det gäller högläsning men för mig själv).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.