Frågor, Om att läsa

Tag – Sommarläsning

Får tacka MsHisingen som taggade mig i Sommarläsning. Här kommer mina svar på vad jag bland annat tänker läsa de närmsta månaderna:

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

 • Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
 • Min pappa är snäll och min mamma är utlänning, Emmy Abrahamson
 • Stjäla the show också en av Emmy Abrahamson och fortsättningen på Only väg is upp
 • Ibland bara måste man av David Levithan
 • The Bellwether Revival av Benjamin Wood. Hörde att den påminner lite om Donna Tarts Den hemliga historien, som jag gillade skarpt. The Bellwether Revival handlar om en enkel kille som lär känna en tjej och hennes bror på ett college och dras in deras priviligerade excentriska liv.

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?a feast for crows

A Feast for Crows, fjärde boken i A Song of Ice and Fire, alltså fjärde boken från tv-serien Game of Thrones. Började läsa den för någon månad sedan, men fastnade en trettio sidor in, när jag insåg att persongalleriet utökats med ytterligare karaktärer som jag måste läsa om innan jag kommer till de mer bekanta. Ibland är det lite för detaljerat på fler än ett sätt för att läsningen ska flyta på i den hastighet jag önskar, men annars tycker jag om böckerna.

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?

Det måste vara stranden, eller någon plats ute där man har god överblick över naturen runt sig.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?

Hemma i soffan, antingen den i vardagsrummet, eller den i köket.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?

Stjäla the show, fortsättningen på Only väg is upp av Emmy Abrahamson. Gillar att den utspelas i London, att huvudpersonen eftersträvar en dröm och att hon behöver lära sig hantera en ibland lite krånglig vardag – som hon visserligen själv verkar ha en tendens att krångla till ibland.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?

Kanske skulle alla ta tag i en klassiker, någon man varit sugen på men ännu inte införskaffat. På second hand och loppisar kan man hitta alla möjliga klassiker. I bokcirkeln ska vi till augusti läsa Hundra år av ensamhet, av Gabriel García Márquez, som fick nobelpriset 1980. Den bör jag alltså också få med på sommarboklistan.

7. Strand eller hängmatta?

Strand.

8. Deckare eller roman?

Helst roman. Deckare som funkar är sådana som följer Agatha Christies mönster, eller Elisabeth George-liknande varianter.

9. Favoritgenre?

Ungdomsböcker och fantasy. Har gått och blivit förtjust i vampyrgenren lite så här på efterkälken och vill gärna läsa vidare  i Sookie Stackhouse-serien (tv-serien True Blood, som jag inte sett alls), där jag bara hunnit med en bok. En bok jag inte ens skulle tittat åt om det inte varit för att den var med som kurslitteratur under vårens Barn- och ungdomslitteraturkurs.

10. Tagga 3 andra!

Tre andra som taggas: Bokdamenblogg, Fantasygrottan och Tant Augustas tekopp

14 reaktioner till “Tag – Sommarläsning”

 1. Jag fastande med ca 30 sidor in i A feast for crows. Kände också att jag inte riktigt orkade med alla nya karaktärer men nu är det nog dags att ta tag i den snart igen 🙂

  1. Väntar jag för länge mellan gånger jag läser glömmer jag och då blir det ännu värre, så jag borde nog börja läsa något kapitel då och då om jag inte orkar sträckläsa…

 2. Det går, härda ut. Man kan fokusera på de bekanta och snabbläsa om de andra, det gjorde jag och det funkade genom del IV och hittills i del V. Många personer blir det…

  Ojojoj, många frågor i det här med sommarläsning :). Ska klura lite och sedan skriva ett inlägg.

    1. Kul att se att du liksom många andra nämnt En man som heter Ove som en bok alla bör läsa. Det gör mig nyfiken på den, men hur jag ska hinna läsa den vet jag inte riktigt. De får hamna på väntelista:-)

    2. Ja Ove är omåttligt populär och det med rätta 😀 Härligt att honom den kvar att läsa! Aldrig fel att ha några godbitar på väntelista 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.