Om att skriva

Skriver vidare

Medan vårens skrivprojekt vilar skriver jag på en ny berättelse. Har första kapitlet klart sedan tidigare, och egentligen hela berättelsen färdig. Första gången jag skrev den var för en herrans massa år sedan, hösten efter gymnasiet faktiskt, då huvudpersonen och berättelsen dök upp i huvudet när jag satt på ett tåg. Det var bara att dra fram kollegieblocket jag, som tur var, hade med mig och börja skriva. Hemma fortsatte jag skriva på datorn halva natten och några dagar framöver för att få ur mig hela berättelsen. Det tog inte många veckor innan allt var nedskrivet.

Den versionen finns inte kvar.

Men jag utgår från den och minns rätt väl vad jag skrev. I den synopsis jag gjort märker jag att håller mig till grundstoryn med några små förändringar för att bland annat höja spänningen. Kommer dessutom arbeta med att byta perspektiv mellan de två huvudpersonerna, vilket jag inte gjorde sist. Och något jag inte gjort så ofta tidigare.

Debutantbloggen har handlat en hel del om skrivprocesser de sista dagarna (med anledning av en artikel i DN i helgen). Själv har alla mina tidigare skrivprojekt inneburit att jag bara skrivit på, men nu när jag har en textgranskare som följer med på vägen behövs en synopsis för att underlätta granskningen. Och faktiskt har det varit bra för mig också. Med att få en överblick alltså, det underlättar det fortsatta skrivandet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.