Böcker

Ibland bara måste man – David Levithan

levithan-davidHar sett att David Levithan är en populär författare av ungdomsböcker hos andra bloggare och har nu själv läst min första David Levithan-bok. Och den gjorde mig inte besviken.

Handling
Ibland bara måste man handlar om Paul. Han har kompisbekymmer då bästa vännen Joni fallit för en kille som vännerna inte tycker passar henne alls. Samtidigt får Paul kärleksbekymmer. En ny kille, Noha börjar på skolan, och de finner varandra snabbt. Men så var det Kyle, som Paul var tillsammans med ett kort tag. Kyle verkar ha fått upp intresset för Paul igen, men Noha är ju så himla fin. Och vännen Tony har problem med sina kristna föräldrar som inte riktigt klarar av att han gillar killar. Paul har en del att fundera på helt enkelt.

Min reflektion
Att Ibland bara måste man utspelar sig på en high school i USA gör miljön både bekant och obekant. Läsekretsen räknas känna till hur livet på en high school fungerar, så bortsett från att jag inte gör det och att kringaktiviteterna på skolan ger mig lite huvudbry ibland är det här en bok som är himla skön, och som fick mig att le stort många gånger. Jag vill gärna läsa fler böcker av David Levithan.

 

En reaktion till “Ibland bara måste man – David Levithan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.