Frågor, Om att läsa

Tematrio – Bra bokpresenter

tematriopaketDå har jag möjlighet att vara med på Lyrans tematrio igen. Dels finns tiden, dels har jag en full trio den här veckan. Det kan ibland vara svårt att få ihop tre böcker av nåt… Men nu så.

Lyran ber oss att berätta om tre bra bokpresenter vi fått eller gett till någon!

Jag kom genast på tre bra böcker jag fått!

1. Fyndigt Lotta, av Merri Vik. Bok 33 i serien om Lotta, en av Wahlströms ungdomsböcker med röd bokrygg. Jag fick den när jag fyllde 9 år av en klasskompis och det ledde till ett samlande av böckerna. Har ännu inte fått ihop alla 47 men börjar närma mig. De utspelar sig på runt 60-talet och har tyvärr åldrats lite dåligt, men är roliga och charmiga.
2. Minnets labyrint, Elisabeth George. Min första kommissarie Lynley-bok. En härligt spännande tegelsten som jag sträckläste efter att ha fått den i present när jag fyllt tjugo-nånting.
3. Only väg is upp av Emmy Abrahamson. En av förra årets Lilla Augustprisnominerade. Den fick jag av mannen min, bara sådär. Om en tjej som efter gymnasiet drar till London för att söka in på en känd scenskola. Härligt skönt skriven om alla de svåra, och mindre svåra, saker som händer huvudpersonen.

 

14 reaktioner till “Tematrio – Bra bokpresenter”

    1. Kitty-böcker fick jag i min ungdom, men jag tror det dök upp en och annan Lotta-bok också. Var de är nu vet jag inte, de finns inte kvar hos mina föräldrar.

  1. Härligt med Lottaböcker. Jag hade kusiner som hade många röda ryggar och jag älskade att besöka dem så att jag kunde låna!

  2. Åhh, Lotta-böckerna… Jag hade nästan alla (jag har förstått att det kommit ut flera efter att jag slutade samla dem), sen var jag så dum att jag lånade ut fem stycken i mitten till en bekant, och sen kom de aldrig tillbaka. Jag tror jag ska börja jaga dem på antikvariat…

  3. Gillade Lotta-böckerna skarpt. Vet att jag och en kompis jämförde dem med Jolly (också roliga röda ryggar), och kom fram till att Lotta var bättre för hon var inte bara rolig. Nu skulle jag nog sagt att hon har lite mer substans 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.