Frågor, Om att läsa

Tematrio – Serier och grafiska romaner

Den här veckan ber Lyran oss att berätta om tre bra serier/grafiska romaner. Eftersom jag sällan läser serier/grafiska romaner var det lite klurigt med svaren.

1. Watchmen, Alan Moore och Dave Gibbons. Jag har läst serien och sett filmen vilken gör att det blir en kul jämförelse mellan det grafiska och det filmiska, vilket är riktigt snyggt gjort åt båda håll. Watchmen handlar om ett gäng avdankade superhjältar som än en gång måste rädda världen, trots att de inte befinner sig i så bra skick. Utgiven av DC Comics som står för de mörkare historierna, jämfört med Marvel.

Ankomsten2. Shaun Tans Ankomsten, The Arrival. Den kan läsas på svenska eller engelska, det spelar ingen roll då det är bilderna som talar. Berättelsen saknar text. Tyvärr har jag inte läst hela utan bara bläddrat i den vid några tillfällen då den hamnat i mina händer och jag skulle gärna vilja ”läsa” hela. Den handlar om en man som söker ett nytt liv på en ny främmande plats och vad han möter för märkligheter i denna främmande kultur.

3. Mitt första möte med serievärlden var väl egentligen Kalle Anka, men jag vill snarare nämna Hergés seriealbum om Tintin här. Genom Tintins äventyr kunde jag som åtta-nioåring resa till månen, till främmande världar, våndas över Dupontarnas klumpighet och skratta åt Haddocks humör som ställde till det för det mesta. Det var lycka att ta sig igenom alla Tintins album.

 

4 reaktioner till “Tematrio – Serier och grafiska romaner”

  1. Intressant trio och läsning! Har också bläddrat i Shaun Tans Ankomsten, vilka bilder, har tänkt att jag skulle återvända till den och ”läsa” den lite noggrannare, men det har inte blivit av. Watchmen känner jag inte till, men det låter som en intressant serie, får ta och kolla upp den.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.