Om att läsa

Twilight, igen!

twilight-book-coverLäser Twilight igen. Vet inte riktigt för vilken gång i ordningen och gissar på fjärde omläsningen. (Boken är förresten så mycket bättre än filmen!) Att läsa om böcker tycker jag är rätt mysigt. Lite som att återse en god vän man inte träffat på ett tag. Man känner till de goda sidorna, de dåliga och några nya upptäcks alltid, vilket kan vara intressant, lite jobbigt men oftast bara roligt.

Att Bella avgudar Edward till den grad att nästan varje sida innehåller någon form av beskrivning av hur snygg, fantastisk eller underbar och duktig han är kan helt klart bli lite för mycket. Man fattar grejen rätt snart alltså.

Det som fortfarande trollbinder mig med denna första bok i serien är dialogerna. Det finns delar av dem som får läsningen att fara fram i 130 km/h. Stycken där språket är enkelt och samtalet låter så naturligt… Skulle kanske gett ett  exempel men det finns flera sådana partier med välskrivna dialoger så jag hoppar det och tänker att det räcker att man bläddrar lite i boken för att hamna i något skönt meningsutbyte, speciellt mellan Bella och Edwardå förstås.

Får se om jag går vidare med nästa bok i serien, vilken jag tycker är bra med, men sen börjar det sega till sig och jag var tyvärr besviken på sista. Som tur är uppväger Twilight, den första boken, mitt missnöje med de senare delarna i serien. Och då är Stephenie Meyer liksom förlåten 😉

 

4 reaktioner till “Twilight, igen!”

  1. Twilight har sina ljusa sidor, men vill du höra mer om de sämre samtidigt som du skrattar hejdlöst ska du kolla in Alex här: http://www.youtube.com/watch?v=2L253VLwH3w Första kapitlet är lite trevande, men sen hittar han formen (och jag gillar fortfarande vissa bitar i böckerna så man kan titta utan att böckerna blir förstörda även om han har sina poänger + en fantastisk brittisk dialekt).

    1. Underbar kille med så sköna kommentarer och tankar. Var så klart tvungen att kika på flera av hans inlägg om boken och fick några goa skratt. Att boken är full av brister som han på detta härliga sätt pekar ut gör verkligen inget för jag har (nog?) alltid läst dem med viss distans… Tack för länken! Jättekul 🙂

  2. Kanske kan vara dags för lite vampyrer igen till hösten tänker jag mig. Kanske en omläsning kan vara på sin plats. Har bara läst serien en gång. Hittills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.