Frågor, Om att läsa

Tematrio – Annorlunda resor

Den här veckan handlar Lyrans tematriotematrio om resor. Hon ber oss berätta om tre böcker som på något sätt handlar om resor och gärna om lite äventyrliga sådana.

1. Inte för att verka fantasilös, men jag väljer samma som Lyran, då den var den första jag kom att tänka på. Jorden runt på 80 dagar, av Jules Verne. Den är spännande och rolig. En äkta klassiker.

2. Fortsätter med samma författare då denne skrivit den mycket äventyrliga resan, En världsomsegling under havet. Ännu mer spännande än föregående bok och härligt fantasifull.

3. När jag nu ändå tänker på Jules Verne kan jag inte låta bli att välja hans Resan till jordens medelpunkt. Ännu en hisnande resa där det oväntade sker och mötet med en annan värld i jordens mitt verkligen tilltalar min fantasi. Mycket roligare att tänka att jordklotet ser ut så, än hur det faktiskt ser ut enligt alla vetenskapliga fakta.

 

12 reaktioner till “Tematrio – Annorlunda resor”

  1. En världsomsegling under havet är min favorit. Den hade jag som inbunden i fint band och den har jag ofta tänkt att läsa om. Håller Verne för vuxenläsning tro?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.