Böcker

Dead as a Doornail – Charlaine Harris

dead as a doornail 2Femte boken i Charlaine Harris Sookie Stackhouse-serie, även kallad True Blood, tycker jag bäst om hittills.

Handling
Sookies tillvaro i det lilla samhället Bon Temps följer direkt på fjärde boken. Tempot är högt från början och handlingen i Dead as a Doornail kretsar kring att någon skjuter dem som kan byta skepnad. Även Sookie blir utsatt, trots att hon inte är en Shapeshifter. Blir hon utsatt för att hon varit tillsammans med en vampyr och ibland åtar sig uppdrag åt dem? Eller beror utsattheten på att hon är bekant med Shapeshifters, eller beror det på hennes inblandning i varulvarnas förehavanden? Trassligt, som vanligt alltså.

Min reflektion
Att jag tycker Dead as a Doornail är bäst hittills beror på att tempot i boken är jämt utan tvära kast, trots starka scener och spännande vändningar. Storyn lunkar på och det finns något tryggt i alla karaktärernas närvaro. De flesta har redan introducerats i de föregående böckerna med bortsett från några nya intressanta rollfigurer som skapar nyfikenhet och intresse.

Sookie verkar ha landat i att inte ha en pojkvän, trots att Bill, vampyren hon varit tillsammans med nog skulle kunna tänka sig återuppta den relationen. Även Erik, Bills chef, vill få en intimare relation till henne, men hon håller dem på avstånd. Bortsett från de två vampyrerna finns också varulven Alcide, och hennes chef Sam som kan byta skepnad, villiga att ta rollen som pojkvän. För att inte glömma Calvin Norris, ännu en aspirant till pojkvänstjänsten. Självklart har även han övernaturliga krafter. Ibland känns det rätt fånigt med alla dessa karlar som surrar runt henne som flugor… Men, men… Ännu en spännande bok i Sookie Stackhouse-serien som gav några timmars nice läsning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.