Frågor, Om att skriva

Bokbloggsjerka – Var boken utspelar sig

Annikas bokjerkaAnnika ställer den här helgen i sin bloggjerka en fråga som rör de böcker vi skulle vilja skriva, eller kanske rent av skriver på. Frågan lyder:

Om du skulle skriva en bok skulle den i så fall utspela sig:

i en stad?
på landet?
på en fiktiv plats?
på havet?
i framtiden?
i det förflutna?
i nuet?
i Sverige eller utomlands?
annat?

Eftersom jag skrivit på ”böcker” sedan jag var cirka nio-tio år tycker jag frågan var lite extra kul. Historierna jag tåtat ihop har utspelat sig på öde öar, i framtiden, i medeltiden, på 50-talet, i fantasyvärldar och i nutiden. Men dessa historier hör barndomen och tonåren till. Som vuxen har jag arbetat med ett manus som handlar om ungdomar i ett litet fiktivt samhälle inte för långt från västkusten. En berättelse som är nedskriven i sin helhet, och som ska redigeras för ett försök till utgivning.

Nu däremot skriver jag på en mer dystopisk historia som utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid på en plats lik norra Europa, med unga karaktärer i huvudrollerna. Men det där med att bli publicerad, det är bara ett litet mål. För mig är vägen, dvs skrivandet oändligt mycket viktigare. I alla fall är det så jag känner nu. Att skriva, det är lika med att må bra.

 

19 reaktioner till “Bokbloggsjerka – Var boken utspelar sig”

  1. Ibland kan jag också känna att jag måste skriva för att må bra, skriva av mig liksom. Det blir dock allt mer sällan nuförtiden. Men lycka till med ditt manus! 🙂

  2. Det låter jättespännande!!! Lycka till med redigeringen av ditt västkust-manus 🙂 Den dystopiska historien låter också intressant, kul att höra att du tycker om att skriva den.

  3. En rolig jerka den här veckan! Jag skriver inte på nått, har inte gjort det sen jag var i 20-års åldern. Tycker inte jag har fantasi nog för att få till mina texter bra. Men ändå kul att fundera på var och när det skulle utspela sig!

  4. Byron sa ”If I don’t write to empty my mind, I go mad”. Jag tror ganska många av oss som skriver känner igen oss i det 🙂 Jag märker i alla fall definitivt att jag mår bättre när jag är uppe i en skrivprocess.

  5. Du har helt rätt i att skrivandet i sig måste vara det viktiga. Det är det man ägnar 99% av tiden åt, publiceringen är ju inte ens ett löfte.. Tycker dina romanidéer låter spännande.

  6. Spännande att du håller på och skriver, låter som intressanta böcker allihop. Önskar jag hade ro att prioritera skrivande och sätta mig ned och faktiskt göra det. Stor respekt.

  7. Ditt skrivande låter spännande! Jag skulle nog få skriva om min egen hemtrakt för jag har inte alls tillräckligt med fantasi för att hitta på något eget. Men den bristen på fantasi gör ju att det inte blir någon bok heller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.