Frågor, Om att läsa

Bokbloggsjerka – Vilket land väger tyngst i hyllan

Annikas bokjerkaFredag igen och då startar Annikas bokbloggsjerka som varar till måndag. Den här helgen ställer hon frågan: Om du skulle göra en snabb inventering av din läsning vilket land skulle då väga tyngst?

Efter en kort inventering ser jag att det är rätt spretigt. Fantasyböckerna tycks vara skrivna av amerikanska författare, övrig litteratur är blandad, men kommer övervägande från den engelsktalande världen. Det som sticker ut, eller vad jag ska kalla det, är ungdomslitteraturen. Mina ungdomsböcker är nästan enbart svenska.

I hyllorna finns flera av Katarina von Bredow, Per Nilsson, Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo,  Johanna Nilsson och Emma Granholm.  Jag har förstås några Astrid Lindgren som visserligen kanske lutar mer åt barnbokshållet, men ändå. Plus att här finns ett gäng ”ensamma” böcker av andra svenska ungdomsförfattare. I genren ungdomsböcker vinner Sverige.

 

20 reaktioner till “Bokbloggsjerka – Vilket land väger tyngst i hyllan”

  1. Jag läste mycket ungdomslitteratur när jag jobbade på högstadiet. Men den lånade jag på skolbiblioteket, så i mina hyllor finns inte så mycket av den varan.

  2. Intressant att du väljer svenska ungdomsböcker istället för engelska! 🙂
    Tyvärr inte en genre som jag läser speciellt mycket av (såvida det inte är böcker som har översatts till svenska…) 😛

  3. Lustigt att de flesta fantasyförfattarna verkar vara amerikaner, och kul att du har mycket ungdomsböcker från svenska författare. Jag ska nog spana lite mer på svensk ungdomslitteratur 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.