Frågor, Om att läsa

Bokbloggsjerka – Bokmiljöer jag vill besöka

Annikas bokjerkaHelg. Igen. Dagarna går ibland lite för snabbt. En kul sak med helgen är Annikas bokbloggsjerka. Den här helgen gäller det i jerkan att:
Berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!

Jag såg frågan redan igår men fick fundera lite innan jag kunde bestämma mig. Olika platser jag vill till liksom överväldigade mig och krävde att bli uppmärksammade, omtalade och inte minst besökta. Ja, i den mån det nu skulle gå. Jag kom att tänka på fantasyvärldar jag läst om. De flesta är rätt snarlika varandra och påminner egentligen om någon sorts europeisk medeltid som jag skulle vilja ta en titt på, men inte stanna för länge i. Alltså, det där med hygien och så, känns liksom rätt viktigt och det verkar inte prioriteras i dessa världar. Det som tilltalar mig är de oförstörda landskapen, de vilda bergen och de klara vattnen – sjöarna och bäckarna. Dessutom skulle jag vilja råka på några av de lite trevligare sagoväsen som kan finnas där, men inga monster.

Verkliga världar då? Storbritannien lockar, och jag gillar hur noga Elisabeth George beskriver dels London, som böckerna oftast utspelas i, och dels de olika landskapen som handlingen ibland förläggs till. Och så klart, Harry Potters Hogwarts. Inte studion man kan besöka, utan böckernas Hogwarts. Dessutom skulle jag vilja resa i tiden och vara ett barn på besök i den magiska internatskolan, för då tror jag att jag skulle uppskatta den ännu mer. Nu skulle jag nog mest oroa mig för att trapporna ska flytta sig mitt i ett steg och att jag ska trilla ner 😉

 

Annons

9 reaktioner till “Bokbloggsjerka – Bokmiljöer jag vill besöka”

  1. För mig ar det massor av orter där de deckare jag läser utspelar sig som jag skulle vilja besöka! Så att gå i Lynley och Havers fotspår skulle jag gilla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.