Om att skriva

Nanoskrivvelande

Är det ens ett ord? Nanoskrivvelande… Hur som helst, här velas det. Har fortfarande inte bestämt mig för att delta eller inte. Arbetar lite – med betoning på lite – med att göra en enkel synopsis, dvs klottra ner lite tankar i ett mycket litet block. Har en idé till en story, ett fåtal scener och har kikat lite på miljöer som hur huvudpersonen bor. Hemnet är verkligen grymt bra då man kan kika runt på olika sorters hus och kliva rätt in i de oftast sönderstylade hemmen för att få inspiration. För mig funkar det.

Men min huvudkaraktär har inte ens ett namn, är fortfarande rätt suddig i konturerna och jag vet inte ens om hon har en bästa vän… Hur familjen ser ut har jag koll på, men det är mycket som saknas.

Jag har aldrig tidigare kämpat på det här sättet med att ”skapa” en historia. Alla andra har liksom bara kommit till mig och krävt att bli skrivna. Den här storyn vill väl också bli skriven, men det kräver det inte på samma sätt… Ändå vill jag ta hand om den, göra nåt med den.

Om det inte varit för en svenskatenta i grammatik om en dryg vecka hade jag nog inte velat lika mycket. Men men, inte hela världen om det inte blir Nanoskrivning, för då redigerar jag mitt ”gamla” manus istället. Det har vilat i fyra månader nu. Så nog finns här att göra, får bara se vad det blir 🙂

 

2 reaktioner till “Nanoskrivvelande”

  1. Hmm, vad är nanoskrivande? Smart att hitta miljöer på hemnet, vilken oändlig möjlighet att få titta in i olika former av boende!

    1. Nanoskrivande, egentligen NaNoWriMo för National Novel Writing Month, om jag minns rätt. En internationell utmaning där alla som vill kan delta och försöka skriva minst 50 000 ord på en månad, alltså nu under november. Många skrivbloggare kommer anta utmaningen… så lite lockande är det ju att hänga på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.