Böcker

Stjäla the show – Emmy Abrahamson

stjala the showStjäla the show är fortsättningen på Only väg is upp (som Augustnominerades 2012), om Filippa som efter gymnasiet flyttat till London då hon blivit antagen till en teaterskola där.

Handling
Filippa börjar sin teaterutbildning och lär så sakteliga känna sina klasskamrater, en samling rätt blandade och utstickande karaktärer. Hon känner sig liten och grå jämfört med flera av dem och undrar hur det ska gå. Under tre år får vi följa hennes äventyr genom skolans olika prövningar bestående av märkliga teaterövningar, lärare med sina egenheter och så finns kärleken självklart också med på vägen, vänskaper prövas och Filippa lär känna sig själv.

Min reflektion
Först tänkte jag att Stjäla the show skulle kännas långdragen eftersom den utspelas under nästan tre år, men det gjorde den inte. Filippa är ingen karaktär jag egentligen tycker om. Hon tenderar att vara för naiv, för mesig och velig. Som tur utvecklas hon under berättelsen och blir en starkare person, någon lättare att tycka om. Det verkar som att det kommer en fortsättning, så Filippas äventyr kan man följa även efter avslutade teaterstudier. Och nog tycker jag tillräckligt mycket om böckerna för att vilja veta hur det går för Filippa. Kanske just för att Emmy Abrahamson skriver med ett skönt språk. Det är rakt, tydligt, roligt och fångar detaljer fint. Dessutom är det ju kul att läsa om London ur Filippas perspektiv.

 

Boken kan du hitta på t.ex. Adlibris, Bokus eller som jag på biblioteket 🙂

 

 

3 reaktioner till “Stjäla the show – Emmy Abrahamson”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.