Böcker

Nyckeln – Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg

NyckelnNyckeln, sista boken i Engelsforstrilogin. Spännande värre med upplösningen och ungefär precis så bra som jag hoppats och trott!

Handling
Inga spoilers här inte, så kanske blir min beskrivning av innehållet lite diffus. De kvarvarande utvalda har en mäktig uppgift inför sig. Att rädda världen är inget man gör varje dag och det kräver sin insats. Det är inte konstigt om de har svårt att hålla sams, att de uppfattar uppdraget på olika sätt eller att de tvivlar över sina förmågor. Samtidigt ska de försöka få sin vardag att fungera, utan att vänner eller föräldrar misstänker att de är häxor med speciella förmågor.

Min reflektion
Att Nyckeln är på 800 sidor ungefär, det kändes knappt. Storyn flöt på utan dösträckor och spänningen hölls rätt igenom. De föregående böckerna har jag tyckt om, men det är med denna sista del som jag kan kalla trilogin för en favorit. Nu när jag sett att Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg kunde knyta ihop allt på ett för mig tillfredsställande sätt.

Jag gillar att de låter berättelsen utspela sig i ett nutida Sverige, på en liten ort och att denna plats har en internationell betydelse, att det som händer här kan avgöra hela världens framtid, och att ödet lagt ansvaret på ett antal gymnasieelever. De som trodde att de var vanliga och inga speciella alls. Några fantasydetaljer som jag verkligen gillar i den här sortens berättelser. Frågan nu blir, kommer filmatiseringen bli bra? Vad tror du? Kan böckerna göras rättvisa?

Oavsett tycker jag det är jätteroligt att boken höll för förväntningarna. Hoppas du tycker det med 🙂

engelsforstrion

 

 

 

Boken kan du hitta på t.ex. Adlibris, Bokus och biblioteket – men var beredd på att köa där 😉

 

4 reaktioner till “Nyckeln – Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.