Om att läsa, Om att skriva

Böcker på bloggen 2013

BöckerBöcker som jag läst och skrivit om blev i år 55 stycken.

Fast jag har läst fler än så, kanske 20 till. Men de fick inte vara med på bloggen. En del för att de är omläsningar, som några Harry Potter, eller Hungerspelen och en del för att jag tycker att det blir tradigt att nämna alla böcker som ingår i serier som Sookie Stackhouse/True Blood eller Manga – en ”ny” genre jag precis upptäckt och tänker fortsätta utforska.

Okej, några tankar om böcker som stuckit ut på olika sätt:

Hunger gamesHungerspelstrilogin är årets favorittrilogi, med Engelsforsgänget som god tvåa.

Trilogin Den svarta materian, som inleds av Guldkompassen blev en besvikelse. Ettan var bra men sedan tappade tvåan och trean mig.

Sookie Stackhouse-serien trodde jag aldrig att jag skulle gilla, men hey, jag blev fast. Och detta tack vare att boken dök upp på litteraturlistan i Barn-och ungdomslitteraturkursen. Yay för det liksom!

BoktjuvenEn man som heter Ove, är den bok jag blev mest positivt överraskad av.

Boktjuven, den satte  sina spår. Riktigt bra!

Och så vill jag också nämna Divergent, The Host och Den femte vågen. Tre böcker som jag tycker påminner om varandra med sina dystopiska framtidsscenarion. Bladvändare!

Favoriterna var alltså ungdomsböcker med inslag av fantasy och dystopi, men det är ju den genre jag trivs bäst med. Nu ett nytt år med nya läsutmaningar, som böckerna i Litteraturvetenskapen, eller de i bokcirkeln. Spännande att läsa sådant som ligger utanför trygghetszonen. Jag håller tummarna för ett bra läsår 🙂

femte_vagen_rick_yancey

divergent

the Host - the movie

13 reaktioner till “Böcker på bloggen 2013”

  1. Boktjuven är en bok jag brukar tipsa folk om, älskade den. Vi läste den med cirkeln och det är nog den som rosats med i vår annars ganska kräsna grupp. Jag har läst cirkeln och kommer ihåg att den var lättläst. Jag gillade den när jag läste även om den ibland kändes som om den inte var riktad riktigt till mig – men så är det ju en tonårsbok med tonårsproblem som jag ibland har svårt att relatera till. Tänkte ändå läsa eld, men nu har jag haft den i bokhyllan i ett år utan att öppna sidorna, bortprioriterad varje gång. Efter att ha läst vad du skrivit känner jag att det kanske ändå är dags att öppna den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.