Frågor, Om att läsa

Bokbloggsjerka – Koll på läsningen

Annikas bokjerkaDen här helgen kom en praktiskt fråga från Annika och hennes bokbloggsjerka, om hur vi håller koll på vad vi läser: Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?

Det var när jag började blogga som jag fick mer svart på vitt vad jag läser än tidigare, eftersom jag nu skriver om de flesta böcker jag läst, även om inte alla får vara med här på bloggen.

Jag kan till exempel tycka att det blir tjatigt att nämna läsning av böcker som ingår i serier där antalet överstiger tre, fem stycken. Inte heller kommer all skönlitterär kurslitteratur med. Bloggböckerna är inte renodlade mot någon genre, men jag vill ändå att de böcker jag trivs bäst med ska få mest plats här, som ungdomsgenren eller böcker med inslag av fantasy. Fast läsningen blir rätt blandad ändå märker jag, då jag försöker vidga vyerna lite.

Sedan bloggstarten har jag överlag har bättre koll på böckerna, som vad författarna heter och vem som skrev vad. Det hade vissa tendenser att flyta ihop förr.

 

Så vill jag också passa på att hälsa en ny följare välkommen! Jättekul att du vill följa min blogg 🙂

 

8 reaktioner till “Bokbloggsjerka – Koll på läsningen”

  1. Min blogg är nu bara någon vecka gammal och har ännu inte fyllts med några böcker. Som tur är så har jag ännu inte problem med att minnas vad jag läst. Men jag kanske borde börja förbereda mig redan nu. 😛

  2. Har fortfarande svårt för att minnas namn och titlar … Jag skriver om alla skönlitterära böcker jag läser på bloggen så därför känner jag inget behov av fler ”system”. Facklitteratur läser jag sällan.

  3. om man tänker efter hur många böcker man läst genom åren är det kanske inte konstigt att tiden före bloggen är ett enda blurr. Nu snurrar det runt mycket fler böcker i huvudet men jag känner ändå att min ordning är en helt annan, skönt!

  4. Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den… Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.