Frågor

Bokbloggsjerka – från bibliotekshyllan till min hylla

Annikas bokjerkaDet är strålande solsken, närmare 20 grader varmt och Göteborgsvarvet pågår. Själv har ägnat större delen av dagen åt plugg men nu är det dags för bokbloggsjerkan. Helgens fråga lyder:

För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat?

För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?

Jag läser inte e-böcker. Hm… Biblioteksböcker jag gillat och köpt ett eget ex av… Nej, jag kan inte komma på en enda. Men det måste väl ha hänt?! Så många biblioteksböcker som jag lånat under åren.

Böcker jag vet om att jag gillar köper jag gärna, men att köpa okända titlar är svårare. Så därför tror jag bara att minnet sviker. Självklart måste jag ha läst något någon gång som varit värt att sedan köpa.

Känns lite trist att inte kunna tipsa om någon bok som varit värd promenaden mellan bibliotek och hem, och sedan bokhandeln och hem. Jag får hoppas på tips från er andra istället 🙂

Ett tillägg i efterhand: Jag kom på när jag läste ett annat inlägg att jag faktiskt köpte Sagan om ringen-trilogin efter att ha lånat första boken på biblioteket, och hann sedan läsa dem alla innan första filmen hade biopremiär!

Annonser

7 reaktioner till “Bokbloggsjerka – från bibliotekshyllan till min hylla”

  1. Själv har jag resonerat såhär, romaner går fett bort, jag köper inte en läst bok.
    Däremot mera faktainriktade böcker, typ reseböcker, historiska, fotoböcker eller vad man nu är intresserad av är perfekt.
    Du kan i lugn och ro kolla upp ditt köp om det håller redaktionellt eller om det är just det du är ute efter.
    Själv drev jag med en bok som egentligen är fantastisk i jerkan och som borde stå i varje sann anglofils bokhylla.
    Tyvärr är den utgången på förlag. Men den går säkert att jaga på nätet och då är ju biblioteket bra så man inte köper grisen i säcken.

  2. Jag läser inte e-böcker och det är länge sedan jag lånade på bibliotek. Jag är oekonomisk på många sätt när det gäller böcker, jag gillar att hålla i en bok och bläddra när jag läser, jag gillar att den är min, och jag gillar att ha dem på hyllan här hemma…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s