Frågor, Om att läsa

En smakebit på söndag – David Levithan

every you every me david levithanI dagens smakebit bjuder jag på David Levithans Every you, every me. Flukten fra virkeligheten som håller i smakebitarna har tekniska problem och därför hittas dagens smakebitar på bloggen Betraktninger ~ en verden av bøker, bibliotek og blogg. Om du är med tänk på att undvika spoilers 🙂

Every you, every me är en ungdomsroman om att sakna och känna skuld. Kunde man ha gjort annorlunda? Hur väl känner man egentligen någon? Är det bara små fragment av den andre som syns i en relation? Får andra ta del av andra bitar?

Fotografier spelar stor roll för storyn och texten består av överstrykningar som utgör en sorts inre röst. Even är berättaren och Ariel vännen som lämnat honom.

I knew you.
”You can´t know me.”
I did.
”You know one me. Just like I know one you. But you can´t know every me, Evan. And I can´t know every you.
(s.155)

”First of all, I don’t think Ariel’s parents would just let us into their house because of what we did to their daughter. Second, we have no idea if the journals that we don’t want to read are still there. And third… I’m sick of you well, it’s just wrong.”
(s.77)

en smakebit på söndan

19 reaktioner till “En smakebit på söndag – David Levithan”

    1. Först irriterade jag mig på överstrykningarna men så märkte jag att de verkligen lyfte boken på ett annat sätt än om de ”bara” varit vanlig text. Ett snyggt stilgrepp av författaren!

  1. Har hørt om forfatteren men usikker på om jeg har lest noe, virker litt ”rotere” med de overstrykningene som skal forestille en indre røst…. Blir spennende å høre hva du syntes.

  2. Första känslan när jag läste texten var att den här boken inte är något för mig. Det känns som att det skulle bli jobbigt att läsa. Tack för smakbiten!

  3. Det hørtes ut som en bok jeg må lese. Jeg elsket David Levithians Hver dag. Om h*n som skiftet til en ny kropp hver dag. Den var nydelig. Ønsker deg en fin søndag!

  4. Jag har tänkt läsa något av författaren men inte kommit längre än så ännu. Denna är onekligen lite speciellt skriven, intressant. Skulle vara kul att testa och se hur den är att läsa. Tack för smakbiten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.