Om att skriva

Fortsätter räkna ord i ungdomsromaner

Jag som tycker att det där med antal ord i ett manus inte är jätteviktigt, även om det är lite kul att veta på ett ungefär hur det kan vara, kan nu tack vare två duktiga ordräknande bloggare, bidra med matnyttig – och faktiskt rätt spännande – information om antalet ord i ungdomsromaner.

Anna på Boktycke kommenterade förra inlägget med berätta att snittet på 55 000 ord för ungdomsromaner gäller för dem i åldern 12-14 år. Skriver man för äldre tonåringar och unga vuxna kan alltså ordantalet utökas. Då kan antalet ord ligga på 50 000-80 000, men det finns så klart undantag. För spännande sådana kan man kika in på Charlotte Cederlunds blogg där hon räknar upp olika ungdomsromaners sidomfång. Till exempel ligger Hunger Games på 99 750 ord och Twilight på 118 975 (Undra just hur många som utgörs av ”perfect”? Eller är det bara jag som stör mig på att Edward beskrivs med detta ord hela tiden?!)

 

Tack Anna och Charlotte för kommentarer och intressant information, det kom ju väl till pass i mitt ordräknande 🙂

 

8 reaktioner till “Fortsätter räkna ord i ungdomsromaner”

  1. Jag vill helst läsa böcker som ligger på minst 300 sidor, gärna 500 och är helt OK med öbver 1000, så länge som de förmår att fånga mig!

    1. Jag har också en förkärlek till tjocka böcker. På gymnasiet letade jag breda bokryggar och så fann jag Quo Vadis och Vredens druvor, några av mina bästa läsupplevelser 🙂

    1. Ja, mer variation än jag trodde, men så skiljer jag på ”rena” ungdomsböcker och de som är dystopiska eller har fantastiska inslag som t.ex. vampyrer… ”Rena” ungdomsböcker tenderar att vara lite kortare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.