Frågor

Bokbloggsjerka – När baksidan ger mersmak

Annikas bokjerkaJerkadags. Annika säger så här: Johanna på Bokhora ställde tidigare i veckan en fråga om baksidestexter, och eftersom jag personligen alltid läser den blev jag nyfiken på hur du tycker att den ska vara för att fånga ditt intresse (alternativt vad den absolut inte får innehålla för att undvika att du ska rata en bok för gott).

Annika har ett riktigt roligt exempel väl värt att kika på. Jag önskar att även jag kunde minnas en så annorlunda baksidestext, men nope.

Jag vill ha en baksidestext som speglar bokens stil och språk, berättar vad boken handlar om (förstås!) och som inte avslöjar spännande vändningar.

En baksidestext – minns inte vilken – avslöjade händelser som låg ungefär hälften in i boken. Så det enda jag väntade på var att det skulle hända och först därefter kunde jag njuta av att läsa något ”nytt”. Det blev lite konstigt.

 

17 reaktioner till “Bokbloggsjerka – När baksidan ger mersmak”

  1. Nu när du säger det… det var en bok jag läste där något ganska viktigt avslöjades i baksidetexten, men den grejen hände inte förrän i slutet av boken. Jag väntade hela tiden och blev bara irriterad när det dröjde 🙂

  2. Jag håller med dig där, att det avslöjas viktiga saker som sedan inte händer förrän lång in i boken kan bli ett irritationsmoment under läsning då man bara väntar på den där händelsen.

  3. Spoilers vill man inte ha, men gärna cliffhangers 🙂 tänker jag. Sådant som får mig att känna att jag måste få veta vad det där handlade om.

  4. Känner igen det där med att det finns baksidestexter som avslöjar saker som kommer fram när man läst nästan halva boken, kan vara väldigt irriterande….

  5. Jag blir skeptisk om texten är fylld med citat från små okända tidningar, och blir irriterad om den visar sig vara missledande eller allt för avslöjande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.