Frågor

Bokbloggsjerka – Förtjust i karaktärer

Annikas bokjerkaFredag och jerkadags. Jag har haft lite fullt upp de senaste helgerna, men nu tar jag mig tid att svara på en ny jerkafråga. ”Är det bara jag som kan bli ”sjukligt” förtjust i en karaktär i en bok eller på tv/film?”

Collage killarNej, Annika det är du inte ensam om. Jag har flera karaktärer som jag verkligen gillar, men om jag ska ta tre som jag just nu gärna följer i sina respektive tv-serier är: Damon i Vampire Diaries, Sherlock Holmes i BBC-serien Sherlock och Tyrion i Game of Thrones.

Fast nu blev det ju bara killar. Det går ju inte. Jag verkar ju killtokig. Och lite extra förtjust är jag kanske i Damon. Han ser ruskigt bra ut, men det jag gillar med hans karaktär är att han utvecklas från värsta psykopatvampyren till någon mjukare och mindre monsteraktig.

Men en tjejkaraktär som jag är lite ”sjukligt” förtjust i är så klart Buffy i The Vampire Slayer (Sarah Michelle Geller gör henne så bra). Även om den serien inte är aktuell just nu, leder hon helt klart tjejkaraktärsligan. Annars är ju Arya en karaktär i Game of Thrones som jag tycker är riktigt bra.

collage tjejerSå både böcker och tv-serier kom med här, även om Buffy inte finns som bok utan som seriealbum. För att vara med och jerka eller se fler svar kan du kika in hos Annika. Trevlig helg!

Annons

15 reaktioner till “Bokbloggsjerka – Förtjust i karaktärer”

  1. Åh, att du kan välja karaktärer ur Game of thorne… Hela serien är suverän, kan inte förmå mig att välja ut en eller två favoritkaraktärer. Men tyrion är ju hur skön som helst!

  2. Jag kan inte annat än att hålla med dig gällande alla de karaktärerna du räknade upp!
    Måste säga att Willow verkligen har en stor plats i mitt hjärta också, förutom Buff.
    Arya är cool – men du glömde Dany!
    Sen Damon är mums! Sherlock är läcker! Tyrion är grym!

  3. Arya och Tyrion är ju helt underbara 🙂 Hade lite svårt för Damon på den tiden jag fortfarande tittade på TVD, kunde inte sluta fokusera på hans konstigt uppstirrade maniska ögon så fort han var i bild 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.