Om att läsa

Alma-prisets mottagare 2015

Förra veckan tillkännagavs vem som fick Alma, ett litteraturpris till Astrid Lindgrens minne. Så här stod det på deras hemsida:

PRAESA är årets mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2015. PRAESA, Project for the Study of Alternative Education in South Africa, är en organisation baserad i Kapstaden som sedan 1992 bedriver läsfrämjande arbete för barn och ungdomar i Sydafrika.

alma logganLitteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Prissumman är fem miljoner svenska kronor och delas ut årligen till en eller flera mottagare. Författare, illustratörer, berättare och läsfrämjare kan belönas. Syftet med priset är att stärka och öka intresset för barn- och ungdomslitteratur i världen. Basen för vårt arbete är Barnkonventionen och barns rätt till kultur. En expertjury utser pristagarna som nomineras av institutioner och organisationer från hela världen. Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne inrättades av Sveriges regering år 2002 och administreras av Statens kulturråd.

Så även författare kan få priset. Tidigare har t.ex. Shaun Tan, Phillip Pullman och Barbro Lindgren fått priset. Roligt att man i år stöttar arbete för läskunnighet. Mer sånt!

Och så passar jag på att hälsa en ny följare välkommen! Jätteroligt att du vill följa min blogg 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s