Böcker

Dödlig åtrå – Susanne Ahlenius

dödlig åtrå ahleniusDödlig åtrå och jag har haft en trög start. Studier, jobb och sjukdom har hindrat mig från att få klart läsningen, men nu tog jag tag i den och blev snabbt färdig för Dödlig åtrå är lättläst och flyter på med en spännande handling. Och att den utspelas i London gör inte saken sämre, då det är en favoritstad.

Handling
Alice är polis i Stockholm och Tyler i London, vid Scotland Yard of course. De ska samarbete kring ett mord som begicks för snart ett år sedan. Ett mord på en svensk kvinna. Det första av flera som en seriemördare står bakom. Londonteamet behöver nytt blod för att komma vidare och Alice bidrar med klar blick och utredningen går framåt. Det gör också Alice liv, liksom Tylers. Nya bekantskaper innebär nya relationer och frågan vilka de kan lita på uppstår.

Reflektion
Dödlig åtrå är en erotisk deckare, vilket omslaget bland annat deklarerade  – som btw är supersnyggt! – och för mig var det här en ny kombination. Deckare är dessutom en genre jag inte alltid gillar, till stor del på grund av otäcka detaljrika skildringar av vissa bestialiska mord och/eller tortyr. En del saker behöver jag som läsare inte veta. Tack och lov skriver inte Susanne Ahlenius på det sättet. Och de erotiska delarna… De funkar antar jag. Har inte läst så mycket erotisk litteratur att jag kan jämföra, men jag gillar att scenerna är rakt på. Inget hymlande. Är det en sexscen så är det.

Och utan att avslöja den spännande handlingen och upplösningen inbjuder Dödlig åtrå till en fortsättning och jag tror det är planerat för en trilogi. Men nog funkar boken på egen hand också. Om man inte är nyfiken av sig då, som jag 😉

Nyfiken på hur Ahlenius skriver? Då kan du kika på ett föregående inlägg: Smakebit på söndag, där jag har ett litet utdrag från boken.

Köpsugen? Du hittar den t.ex. här eller här. Och jag hittade den på biblioteket 🙂

Ett litet tillägg. Jag har följt Susannes blogg under några år och vägen till att bli debutant (september förra året) Hon är en inspiration och förebild för alla som skriver, med en hängivenhet som hon lyckas fokusera till handling och dessutom sätta ord på. Väl värt att titta in hos henne, speciellt om du är intresserad av skrivprocessen.

3 reaktioner till “Dödlig åtrå – Susanne Ahlenius”

  1. Jag har nog aldrig läst en bok med den kombinationen men jag tror inte det är något för mig ändå. Men kul med annorlunda kombinationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.