Böcker

The Death Cure – James Dashner

death cure james dashnerDå var tre böcker av fyra i den dystopiska Maze-runner serien klara. The Death Cure kändes inledningsvis spretig och trots en spännande handling faktiskt lite seg. Men sedan tog den sig och jag sträckläste till slutet.

Handling
James Dashner låter läsaren få en mer komplex bild av hur världen ser ut och varför i The Death Cure och hopplösheten känns rätt stor. Hur ska världen någonsin bli sig lik igen? Thomas och hans vänner har ingen lätt uppgift framför sig när de vill rädda sig själva och sina vänner, men även mänskligheten förstås. För det kan faktiskt vara så att någon av dem är nyckeln till räddningen.

Mer än så säger jag inte. Vill ju inte avslöja allt för mycket 😉

Reflektion
Jag klagade lite i förra recensionen på huvudpersonen Thomas självgodhet. Hans martyrlika sida och att han alltid sätter andra främst… Den här sidan av honom blir mer komplex nu och jag gillar att han hamnar i moraliska dilemman där inte ens hans fallenhet för det goda kan lösa problemen. ”Good that”, som de säger i böckerna.

The Death Cure började som sagt lite segt, trots att det snabbt uppstår bråk och action. Jag tyckte första halvan velade och jag undrade vad Dashner ville ta vägen med sin story. Sedan får han ihop det och spänningen blir en komplex helhet. Med ett litet oväntat slut faktiskt. Det gillar jag, att The Death Cure överraskade mig. Föregående böcker har jag nämligen upplevt som aningens förutsägbara. Men inte denna. Good that.

Rekommenderas!

Köpsugen? Du kan t.ex. hitta den här eller här. Eller så gör du som jag och lånar på biblioteket 🙂

En reaktion till “The Death Cure – James Dashner”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.