Böcker

Akutbjällran – Karin Brunk Holmqvist

akutbjällran brunkAkutbjällran är ännu en härlig bok av Karin Brunk Holmqvist där bonniga och lite tafatta karaktärer växer med en oftast rätt spännande uppgift och handling. Så också i denna alltså.

Handling
Systrarna Elsa och Julia bor enkelt och spartanskt ute på landet med grannen Ragnar tätt på tomten, deras vänliga chaufför som fixar det mesta han kan fixa för dem. Nu när systrarna ärver ett stort hus med pool, fina inventarier och en BMW i garaget blir sig inget likt. En främmande man försöker göra sig bekant med dem, och särskilt Elsa då. Julia tror inget gott om detta. Och Ragnar har fullt upp med att se till att sommargästerna inte minskar ner på hans tomtgräns. Nej, det är verkligen en sommar då inget är som det brukar.

Reflektion
Karin Brunk Holmqvist har vunnit sina läsare med sina äldre karaktärer ofta lätt tafatta vad det kommer till kärlek och nymodigheter. Men finurliga brukar de vara och även om inte kanske systrarna och grannen är de mest finurliga av sig av dem jag läst om hittills har de sina ljusa stunder. Akutbjällran är underhållande och lättläst. Fina miljöer och detaljer skickar mig som läsare till de små stugorna där nere i Skåne. Det ärnästan som att sitta med på kaffestunden i köket med systrarna .

Rekommenderas!

Kanske något att köpa? Då kan du hitta Akutbjällran t.ex. här eller här. Och på biblioteket förstås.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.