Böcker

Rapture – Lauren Kate

rapture lauren kateFjärde och sista boken i Fallen-serien, Rapture bjuder på en snygg och spännande avslutning. Lauren Kate uppfyller förväntningarna och lite till.

Handling
Med risk för spoiler av tidigare böcker… Lucinda och Daniel kämpar med att bryta förbannelsen att de aldrig får varandra. Hon har i förra boken fått se många av sina tidigare liv och hur hon om och om igen dött i Daniels armar. Nu har de fått en allra sista chans att bryta detta. Men om de inte lyckas, ja då kommer hela världen gå under. Ungefär så.

Till sin hjälp har de änglarna, de fallna änglarna ett par demoner och ytterligare någon övernaturlig varelse. För att hindra världen från att gå under, och för Lucinda att finna sanningen om sig själv och varför hon och Daniel aldrig lyckas få varandra, måste de finna tre artefakter. Jakten leder dem bland annat till romantiska Venedig och vackra Wien, två platser där Lucinda kommer sanningen om sig själv lite närmre.

Reflektion
Jag gillar att Lauren Kate använder sig av bibliska varelser som änglar eller att hon leker med tanken på hur himlen är. Rapture är en titel med flera betydelser som likt de andra böckerna i serien speglar innehållet snyggt.

noun
1.
ecstatic joy or delight; joyful ecstasy.
2.
Often, raptures. an utterance or expression of ecstatic delight.
3.
the carrying of a person to another place or sphere of existence.
4.
the Rapture, Theology. the experience, anticipated by some fundamentalist Christians, of meeting Christ midway in the air upon his return to earth.
(Dictonary.com)

Om du läser hela boken får du med betydelse nr 4 på ett litet speciellt sätt. Säger inget men jag tyckte det var lite kul i alla fall.

Denna fjärde och sista bok i Fallen-serien är tajt och det händer något hela tiden. Jag gillar tempot och att den är en riktig bladvändare.

Rekommenderas! Både bok och serie. Härlig YA med fantastiska inslag. Lättläst och rätt lättsmält med en kul fallen-lauren-kateförankring i bibelns berättelser. Nyfiken? För en liten smakbit kan du läsa här. Och det jag skrev om första boken i serien, Fallen, hittar du här.

 

Vill man läsa mer om Lucinda och Daniel finns en bok om dem och vill man läsa om en annan karaktär (Cam) finns en bok om honom, men huvudböckerna i serien är ändå: Fallen, Torment, Passion och Rapture. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.