Om att skriva

NaNoWriMo-tajm

Japp, ännu ett år har gått och det är dags för novembers National Novel Writing Month. Skriv en bok på en månad. Målet är att få ihop ett manus på minst 50 000 ord. Då har du gått i mål. Det innebär nästan 2000 ord per dag.

Jag kommer inte vara med. Redigerar för fullt. Men jag hade kunnat vara med för jag har en idé om vad jag skulle vilja skriva. En ungdomsbok för yngre tonår. Och jag har synopsis klart för den. Det skrev jag i somras.

Men ska du vara med, kan du registrera dig för att komma med i statistiken för alla som deltar. Så här ser det ut på hemsidan och Nanowrimo-kartan just nu. Om man klickar på plupparna kan man se hur många som registrerat sig och det verkar också som om något sorts räkneverk ska finnas där…? (Alltså inte på bilden jag lagt in utan på deras hemsida.)
nanowrimomap

Om du är med lycka till! Om du inte är med, kanske nästa år?  För det är något speciellt med att veta att en väldans massa folk över hela världen deltar och precis som du skriver för att nå det magiska målet: 50 000 ord. Jag tyckte i alla fall det var riktigt roligt när jag var med för tre år sedan (ja, jag nådde målet) och i Göteborg anordnade folk som skrev träffar – om man nu vill träffa likasinnade på något fik eller så. 🙂

2 reaktioner till “NaNoWriMo-tajm”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.