Böcker

Slated – Teri Terry

slated-teri-terryA clean slate, det innebär det att vara Slated. Unga kriminella får en chans att börja om på nytt. Deras personligheter raderas. Minnen, allt om vilka de är och vilka de kände, försvinner. De får ett nytt liv i en ny familj. Tycker du det låter spännande? Det tyckte jag. Och det var det.

Handling
Kyla inser att hon är annorlunda. Hur hon reagerar på armbandet, Levon, som mäter hennes sinnesstämning och hindrar slateds från att vara våldsamma, skiljer sig t.ex. åt från hur det borde vara. Precis som att hon är ovanlig som har mardrömmar. Eller om det är minnen?

När Kyla kommer sanningen om sig själv närmre inser hon att hon måste hålla den hemlig. Till och med för Ben, som också är slated, fastän hon litar mer på honom än någon annan. De litar på är få och ett enda misstag kan leda till att någon av alla som övervakar henne anger henne och hon skickas tillbaka. Men till vad?

Reflektion
Teri Terry har skrivit en spännande bok om möjligheten för unga som hamnat snett att börja om på nytt. Men vänder också på frågan om det etiska i det. Slated lyfter maktövergrepp från myndigheterna. De som säger ifrån hämtas för att aldrig ses igen. Vad händer dem?

Slated är en bladvändare, lättläst och väcker nyfikenhet. Jag undrar vem Kyla egentligen är och var hon kommer ifrån. Nu får jag inga svar eftersom boken ingår i en trilogi. Och jag kan knappt vänta på att få veta hur det ska gå. Rekommenderas!

Vill du läsa ett utdrag ur Slated kika då in på min smakebit. Eller är det en bok du vill köpa? Då hittar du den bl.a. här och här. Nästa bok i serien heter Fractured. (Den har jag förresten redan börjat läsa och har lika svårt att lägga undan den.)

 

4 reaktioner till “Slated – Teri Terry”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.