Böcker

Fractured – Teri Terry

fractured-teri-terryBok två i Slated-trilogin Fractured är lika bra som första. Kyla som dömts till att få minnet raderat återfår mer av sina minnen i denna tvåa och vad hon upplevt är både spännande och skrämmande att ta del av.

Handling
Med risk för spoilers då vad gäller ettan, bara så ni är med på det. Kylas pojkvän Ben har försvunnit, men hon har svårt att tro att han är borta för gott även om alla tecken tyder på det. Hon kan inte heller fråga med risk för att utsätta sig själv för stor fara. En annan fara hon utsätter sig för nu, mer eller mindre frivilligt, är att dras in i en organisation som vill störta regimen och få fram sanningen om vad myndigheterna gör mot de som får sina minnen raderade. Kyla har inte mycket att säga till om utan blir en bricka i ett spel där mer än hennes eget liv står som insats.

Reflektion
Missbruk av makt och att vara i en utsatt grupp, eller situation, är ett tema jag gillar i Slated-böckerna. Tänker att här finns många paralleller till vår egen tid. Teri Terry beskriver i Fractured också hur svårt det är att ställa sig på rätt sida när båda sidor bedriver sin kamp med otillåtna medel. Vad kan man gå med på? Hur långt kan man gå för att nå sina mål. Är allt verkligen tillåtet för att uppnå ”fred”?

Fractured är en bladvändarbok som jag slukar på ett par dagar. Trean, Shattered, är hämtad från biblioteket och jag ser framemot denna sista. Roligt är att jag inte kunde förutspå Kylas agerande i Fractured och att dess utgång förvånade. Kul när det händer.

Rekommenderas!

 

En bok att köpa? Du hittar Fractured t.ex. här eller här.

En reaktion till “Fractured – Teri Terry”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.