Böcker

Shattered – Teri Terry

shattered-teri-terryShattered är den tredje och sista delen den dystopiska i Slated-trilogin om kriminella ungdomar som får sina minnen raderade som en del i ett straff och en ny början. Ett avslut som knyter ihop de föregående delarna på ett spännande sätt.

Handling
I Shattered följer vi Kyla när hon söker sina rötter. Minnena som återvänt till henne är inte tillräckliga för att hon på egen hand ska kunna söka upp sin mor, men det bistår organisationen som söker försvunna personer (MIA) med. Komplikationer uppstår förstås när hon försöker dölja sin sanna identitet och hon utsätts för myndigheternas granskande blickar. Hon blir tvungen att fly, igen.

Reflektion
När jag började läsa fick jag för mig att Shattered hade ett ”vuxnare” språk jämfört med de två föregående. Om det var ren inbillning vet jag inte, men det var den känslan jag hade med mig innan jag slukades av handlingen. Ändå, mot slutet, trots allt det spännande, skaver det lite. Jag tycker alla bitarna faller lite väl fint på plats. Shattered består av flera mycket spännande scener och Kylas strävan att inte överge Ben – pojkvännen från första boken som försvann för att hamna hos myndigheterna som utför minnesraderingarna – känns både trovärdig och väl envis. Speciellt när det finns en annan fin kille alldeles nära.

Likt de första böckerna, Slated och Fractured, är Shattered en blandvändare. Lättläst och spännande. En trilogi att rekommendera!

 

Du kan köpa Teri Terrys Shattered t.ex. här och här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.