Om att leva, Om att skriva

Minisemester och skrivpepp

I några dagar var jag internetfri. Det händer inte ofta och vad konstigt det var att inte kunna kolla upp allt möjligt i telefonen. Märkligt var det också att inte på en vecka arbeta med manuset. Jag ville gå igenom vissa saker innan jag skickade det för testläsning men med de avslutande träffarna på utbildningen och turen till Köpenhamn blev det inte att jag kunde göra det jag ville just då. Så efter Köpenhamn, som vi kom hem från i början av veckan, blev det ett par intensiva kvällar innan jag skickade till testläsare igår.

Nu känner jag mig tom och lättad. Jag tycker det är skönt att jag har lämnat ifrån mig dystopin samtidigt som det är tomt att inte ha något att arbeta med. Men det kommer jag råda bot på snart. Ungdomsboken jag skickade till förlag för två år sedan tänker jag redigera om för att se om den kan komma igenom ett nytt försök till utgivning lite senare och jag har några förlag sparade för detta.

Men Köpenhamn då. Jag och andra halvan var äkta turister. Åkte båt i kanalerna och hamnen, klättrade i kyrktorn och besökte museer, käkade ute och ville inte gå in om de ljusa kvällarna som lockade med sina uteserveringar.

Jag kämpade mig upp i ett kyrktorn  – ja, jag säger kämpade eftersom trapporna var mer som stegar vissa avsatser – och nådde ändå upp toppen eftersom trappan går som en spiral på utsidan av tornet sista biten (andra halvan tyckte det räckte att stanna inne i tornet) och däruppe var utsikten verkligen hisnande. Fick se till att jag kom med på bild för att bevisa att jag tog mig ända upp. Kändes som en bedrift liksom. Gissa förresten om jag hade träningsvärk nästa dag efter att ha gått upp för kyrkans över 400 (?!) trappsteg. Måste helt klart börja träna. Vilket jag ju har tid med nu när jag inte pluggar…

Tyvärr var inte vädret nice hela tiden. En dag regnade det. Då blev det att hålla sig under paraplyet och undvika de stora vattenpölarna eftersom stövlarna lämnats hemma.

Kul att ta en minisemester så här när sommaren är i sina startgropar. Ljusa kvällar är en favorit. Vinterns mörka eftermiddagar känns overkliga när vi har det så här fint nu. Jag skulle gärna ha det så hela tiden.

Så nu längtar jag efter semestern som dröjer en månad till. Och så längtar jag efter att sätta tänderna i ungdomsboken. Jag fick så himla fin respons på ett kort utdrag av den (två sidor) på kursträffarna. En kommentar som jag blev lite extra glad över var att en läsare tyckte texten påminde om serien Skam och sa ungefär att den var rapp, tät och dramatisk så som serien är. Jag som inte ens sett Skam, mer än när jag zappat förbi… Men jag ska se den. Nu känns det som jag verkligen borde göra det. Kul att få höra i alla fall.

 

6 reaktioner till “Minisemester och skrivpepp”

 1. Det är alltid en så märklig känsla när man lämnar bort sin text till nån. Dels tomrummet som uppstår och dels nervositeten och även den lättnaden du beskriver.
  Att koppla ner några dagar eller en vecka är nog välbehövligt då och då. Tycker egentligen vi är alldeles för beroende av våra telefoner osv. Ibland kan det vara skönt att bara leva och uppleva utan att det ska dokumenteras nånstans 😉

  1. Just som du säger är det rätt skönt att bara vara. Lite ovant dock, men när jag vant mig var det nice.
   Och skönt att lämna iväg. (Fick dock en kort oskön känsla när ena testläsaren tackade nej men, men… Allt sker väl av en anledning.) Jag är i alla fall supernyfiken på vad min testläsare som är kvar ska tycka. Ser riktigt framemot att få ta emot responsen – även med en tanke på att den kanske är hård. Men hey, respons liksom! det är ju inte varje dag en får det på ett helt manus… 🙂

   1. Men oj, att först säga ja och sedan nej låter ju inte så snällt… Men du kan säkert hitta någon annan. 🙂 Ja, att få respons är guld värt! 🙂

   2. Jag hade förstås uppskattat att ha båda testläsarna kvar men kanske att ena hoppade av skedde av en mening. Funderar på att leta upp någon till men har inte bestämt mig än. Får ta ett beslut i helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s